Sommar på biblioteket

**This blog post is also available in English**

Några tips inför sommaren och information om vad som gäller kring bibliotekets tjänster och samlingar under sommarperioden.

Från och med den 27 maj till den 31 juli gäller sommarlån på bibliotekets böcker som är för hemlån. Det betyder att när du lånar en bok mellan dessa datum så blir återlämningsdatum automatiskt den 21 augusti, förutsatt att det inte är kö på boken, då lånetiden blir en vecka.

Varför inte passa på och bunkra upp med böcker för läsning under lata dagar? På Vallabiblioteket får du just nu tips på sommarläsning med fransk anstrykning (plan 5 i Studenthuset) och på seriealbum (i anslutning till utställningen Bilden och berättelsen, som visas på plan 3). I bokutställningen ”Artificiell intelligens – vad vi kan lära av science fiction” på plan 3 hittar du skönlitteratur med AI-tema. Du kan också fördjupa dig i ämnet med följande skrift.

Det finns fler utställningar på våra bibliotek som du inte får missa. På Vallabiblioteket visas just nu utställningen ”Bilden och berättelsen – lärande genom serietidningar och populärkultur”, som presenterar forskning om hur tecknade serier och annan populärkultur kan användas som pedagogiskt verktyg bland annat inom skola och fritidshem. Läs mer om Bilden och berättelsen.

På Campus Norrköpings bibliotek går det under sommaren att se en utställning om akademiska högtider och Eva-Brita Möller, som var först med att disputera vid högskolan (sedermera universitetet) i Linköping 1970. Läs mer om utställningen Akademisk högtid.

På Medicinska biblioteket kan du se “Medborgarskap & digitalisering – en utställning om vardagslivets digitala utmaningar”. Läs mer

Om du missade någon av vårens föreläsningar på temat hållbarhet i serien Research just around the corner så kan du ta igen det genom att streama samtliga föreläsningar via föreläsningsseriens sida på liu.se. Research just around the corner återkommer i höst med nya, spännande föredrag av LiU-forskare.

Bibliotekets öppettider under sommaren hittar du i följande översikt. Notera särskilt att Campus Norrköpings bibliotek (CNB) har helt stängt mellan 22 juli och 4 augusti och att meröppet har uppehåll 8 juni–18 augusti.

Medicinska biblioteket (MB) har stängt mellan den 22 juli och 4 augusti. Meröppet på MB har uppehåll 8 juni–25 augusti.

Mer om meröppet

Bibliotekets fjärrlåneservice har stängt under två veckor, 15 juli till 28 juli. Under den perioden kan du därför inte beställa böcker och artiklar på fjärrlån (från bibliotek utanför LiU). Linköpings UB kommer heller inte att leverera fjärrlånebeställningar till andra bibliotek under denna period.

Linköpings universitetsbibliotek önskar alla en skön och trevlig sommar!

Biblioteket på webben

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *